Птахівництво України і cвіту | менеджмент, аналітика, реформи, стандарти


Сучасна тара для пакування харчових яєць

«Ніколи не кладіть всі яйця в одну корзину» – говорить відоме англійське прислів’я (Never put all your eggs in one basket). Про те, куди ж все-таки класти яйця і як їх краще всього зберігати, – в нашому сьогоднішньому огляді.

Відомо, що в упаковці яєць функціональність впевнено лідирує в порівнянні з іншими характеристиками: адже для такого тендітного продукту упаковка – це основний захист і гарантія того, що яйце буде доставлено до місця призначення у повній цілості.

В даний час на ринку яєчної упаковки присутні паперові (картонні) лотки, пластикові контейнери і пакети, контейнери зі спіненого полістиролу, різаний транспортний лоток в стретч-плівці і деякі комбіновані варіанти. При цьому на частку традиційної паперової упаковки і раніше припадає 2/3 ринку, на частку пластикової – приблизно третина.

Сьогодні ми згадаємо найоригінальніші варіанти упаковки для яєць, що з’явилися на ринку останнім часом.

1. Упаковка «Organic Eggs» – новий погляд на класику

Упаковка «Organic Eggs»

Нова концепція упаковки для яєць розроблена популярним дизайнером з Каліфорнії Ліндсей Шерман (Lindsey Фей Шерман). «Це новий варіант звичної класики: картонна коробка з покращеними властивостями щодо захисту продукту і зручності використання. Новинка дозволяє варіювати фасовку – від двох до шести яєць. Упаковка оснащена індивідуальними стаканчиками для яєць, що створює додатковий захист при перевезеннях », – прокоментувала новинку сама Ліндсей.

 2. Нове життя бренду Outòcton

Упаковка для яєць бренду "Outòcton"

Іспанське дизайнерське агентство Senyor Estudi розробило дизайн упаковки для курячих яєць Empordanese Aperdiuada під брендом Outòcton.
Цей сорт яєць відрізняється більш темним кольором і має цяточки на шкаралупі. Він був особливо популярний в Іспанії на початку XX століття за часів громадянської війни. Але й досі секрети цього сорту збереглися в деяких іспанських фермерських господарствах, у тому числі на фермі в Castelló d’Empúrie, що дало поштовх до відродження даного бренду на сучасному ринку Іспанії

3. EG6 студентська розробка

Як студенти придумали пакувати харчові яйця

Ця інноваційна упаковка розроблена студенткою факультету дизайну Софією Перес (Португалія). Упаковка для шести яєць виготовлена з картону формату А4 і забезпечена інформативною етикеткою. Яйця в упаковці знаходяться в спеціальних круглих поглибленнях, вирізаних в картоні. На етикетці міститься не тільки вся інформація про продукт, але також і пара рецептів страв з яєць.

4. Упаковка для пари яєць

Упаковка для пари яєць

wo Eggs for Your – це ще одна студентська розробка в області упаковки для курячих яєць, виконана початківцям дизайнером з Ірландії Конором Віланов (Conor Whelan). «Ідея полягала в тому, щоб створити цікаву, функціональну упаковку для двох яєць на противагу звичним упаковкам” сімейного формату “. Така упаковка ідеально підходить для людей, які живуть самі по собі, а також для тих, хто збирається перекусити, і не потребує покупці традиційної великий упаковки з шести-десяти штук яєць », – говорить Конор.

5. Мінімалізм в упаковці яєць

Мінімалізм при пакуванні харчових яєць

Молодий угорський дизайнер Otilia Erdelyi (Отілія Ерделі) запропонувала інноваційний концепт упаковки для яєць, який приваблює своєю простотою і екологічністю. Упаковка виконана з цілісного шматка картону. Яйця поміщаються в осередку овальної форми, підвівши верхню частину якої, покупець отримує доступ до вмісту. «Моєю метою було створення інноваційної упаковки c використанням мінімуму матеріалу», – пояснила розробку дизайнер.

6. Яйця Sunny Side знайшли «своє обличчя»

Упаковка яєць "Sunny Side"

Американський виробник курячих яєць Abbotsfords Farms прийняв рішення змінити дизайн упаковки. Новий дизайн був доручений брендингові агентство Wink (США).

«Останні кілька років американські ЗМІ постійно пишуть про сальмонелу, знайдену в сирих яйцях і інші небезпеки. У компанії Abbotsfords Farms задумалися над тим, як зробити продукт безпечним. Рішенням стала пастеризація яєць. Другим етапом стало оновлення дизайну упаковки. Нова упаковка повинна донести до покупця основну ідею – безпека. Крім того, упаковка повинна стати такою, що запам’ятовується, знайти «своє обличчя», – підкреслюють розробники.

7. Упаковка для варіння яєць

Упаковка для варіння яєць

Любителям яєць більше не доведеться переживати за збереження продуктів по дорозі додому. Португальська дизайнер, що працює під ніком Nuno, придумав оригінальну упаковку у вигляді декількох кіл, з’єднаних між собою. Каркас упаковки зроблений з алюмінію – матеріалу з хорошою теплопровідністю, який може бути поміщений в каструлю з киплячою водою. Завдяки інноваційній конструкції шанси розбити яйце при перенесенні і варінні значно знижуються.

«Тепер яйця можна готувати прямо в упаковці, що більш зручно», – коментує свою інновацію винахідник.

8. Екологічний лоток для яєць PaperFoam

Екологічний лоток для яєць PaperFoam

Компанія Rondeel, яка займається розробкою систем змістом курей-несучок, у співпраці з виробником еко-упаковки PaperFoam (Нідерланди) представляє свою першу упаковку для продуктів харчування – лоток для яєць The Rondeel Eggs.

Нова упаковка зроблена з PaperFoam – стовідсотково біосодержащего матеріалу. Після використання лоток можна переробляти з паперовими відходами або утилізувати в компості. Великою перевагою PaperFoam перед іншими традиційними видами упаковки є низька вага і дуже мале негативний вплив на навколишнє середовище при виробництві. Яйця в нових літаках вже з’явилися у продажу в найбільших голландських і німецьких супермаркетах.

9. Британські дизайнери спакували «яйця для солдат»

Пакування харчових яєць для британських військових

Eggs for Soldiers – це новий бренд, розроблений лондонським агентством Springetts Brand Design Consultants і випущений у продаж компанією Noble Foods.

Ідея фахівців агентства полягала у використанні яєць для підвищення інформованості споживачів про англійську благодійному фонді Help for Heroes («Допомога героям»): 15 пенсів від покупки кожної упаковки буде пожертвувано в цей фонд.

На упаковку поміщений справжній логотип фонду Help for Heroes, стилізований у вигляді «яєчної медалі». Крім того, упаковка має незвичайну для даного товару розмальовку, що дозволить бренду виділитися на полиці, а друк етикетки нагадує тканий матеріал, що асоціюється з натуральністю продукту. «Ми хотіли створити бренд, який надасть підтримку постраждалим героям наших збройних сил. Яйця – це товар, який споживачі купують регулярно. Таким чином, ми даємо можливість покупцям надати допомогу фонду, не докладаючи особливих зусиль », – розповів представник агентства Енді Блек.

10. Упаковка для делікатесів – перепелиних і страусиних яєць

Упаковка для делікатесів - перепелиних і страусиних яєць

Корисні властивості перепелиних яєць відомі людям дуже давно, і не дарма в багатьох країнах вони вважаються делікатесом. Так, наприклад, у чеській студії Creasence розроблений дизайн упаковки для перепелиних яєць, що випускаються під брендом Pure Land:

Яйця страусів – найбільші в світі, розмір яйця досягає 15-20 см в діаметрі, важить одне яйце від 1,5 до 2 кг. Для варіння такого яйця цілком потрібно близько години, зате одного яйця достатньо, щоб нагодувати 10 чоловік.

Яйце страуса традиційно продається в індивідуальній упаковці – картонній коробці з пластиковим прозорим віконцем. Подібність шкаралупи з порцеляною і її міцність дозволяють використовувати її в художніх виробах. Шкаралупу страусиних яєць розписують і гравірують, використовують для виготовлення шкатулок та іншої сувенірної та пакувальної продукції:

Таким чином, упаковка для яєчної продукції представлена на ринку досить різноманітними варіантами. Сучасні виробники успішно обіграють поєднання матеріалів, прагнучи досягти головного – підвищити функціональність і надійність упаковки для тендітної яєчної продукції.

Випуск 001 (3359) 05.01.2015
unipack.ru

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

:wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :?: :-| :-x :-o :-P :-D :-? :) :( :!: 8-O 8)