Птахівництво України і cвіту | менеджмент, аналітика, реформи, стандарти


Австралійські вчені спантеличені – у курячому м’ясі виявлено резистентний патоген E.Coli

В Австралійському національному університеті дещо спантеличені результатами чергових перевірок, яким піддали куряче м’ясо відомих виробників. Вчені виявили в чотирьох зразках курячого м’яса небезпечний патоген E.coli. Але шокувала науковий світ не оця новина, дослідникам не звикати виявляти те, що люди не здатні бачити неозброєним оком. Проблема в тому, що у виявленого патогена виявилася виробленої резистентність до антибактеріальних препаратів широкого спектру дії – фторхінолонів. Виробники стверджують, що птахам не дають антибіотики, адже це незаконно і порушує всі можливі законодавчі акти. Дані препарати можна отримати тільки для лікування собак і кішок. Звідки, в такому випадку, могла взятися стійкість у птахів, залишається загадкою.

E-ColiПоки вчені не оголосили, що їхня знахідка стосується всієї харчової промисловості та всіх виробників курячого м’яса. Щоб робити такі висновки, необхідно провести ще декілька досліджень і переконатися у своїй правоті. В Австралії, дійсно, дуже жорстко регламентовано, що можуть отримувати птиці на фабриках, а чого категорично не можна допускати. У разі порушення норм, виробники дуже ризикують, причому не тільки репутацією.

Серйозна небезпека полягає в тому, що підвищується ризик мутації під впливом стресу. При попаданні такого патогена в людський організм можливий розвиток важкої інфекції, особливо це стосується пацієнтів з ослабленим імунітетом. Кілька років тому вчені вже дослідили величезна кількість зразків курячого м’яса, і тоді не було виявлено слідів антибіотиків. Що ж сталося з тих пір, вченим і належить з’ясувати найближчим часом.

ptichki.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

:wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :?: :-| :-x :-o :-P :-D :-? :) :( :!: 8-O 8)