Птахівництво України і cвіту | менеджмент, аналітика, реформи, стандарти


В американських магазинах з’явилися штучні яйця

Схоже, тепер для виробництва яєць зовсім не знадобляться кури. Минулого тижня в мережі магазинів Whole Foods в Північній Каліфорнії (США) з’явився штучний яєчний продукт під назвою Beyond яйця. Штучні яйця складаються виключно з рослинних компонентів і покликані замінити звичайні яйця.

Ідея створення подібних яєць належить компанії Hampton Foods Крік під керівництвом Джоша Тетрик. Крім того, що штучні яйця дешевше і гуманніше, ніж реальні яйця, вони також здатні вирішити зростаючу проблему нестачі білка у світі. За яйця зроблені з таких інгредієнтів, як горох, квасоля, соняшниковий лецитин і рапс. Виробники стверджують, що штучні яйця з успіхом можуть замінити традиційні абсолютно в будь-якому блюді, будь то тістечка, печиво або майонез. При створенні даного продукту команда вчених експериментувала з 287 різними видами рослин з усього світу і провела 344 тіста.

  •  Білл Гейтс фінансує розробку замінника яєць

rosbalt.ru

Компанія з Сан- Франциско отримала грант від Білла Гейтса на розробку рослинного замінника яєць. Засновник Microsoft вважає цей напрям науки надзвичайно перспективним , так як в майбутньому продукти тваринного походження будуть дуже дорогі і недоступні багатьом.

До того ж , виробництво курячих яєць неекологічно , неетично , вимагає багато ресурсів , а яйця можуть стати причиною небезпечних захворювань , передає Кедем .

Біохіміки вивчають молекулярну структуру рослинних білків і шукають ті , які легко використовувати в кулінарних цілях. Вже вивчено більше 1500 рослин з 60 країн і знайдено 11 рослинних білків , що задовольняють вимогам.

Дослідникам вже вдалося отримати перший продукт з рослинним замінником яєць – майонез Just Майо , який вже продається в одній мережі супермаркетів. Зараз ведеться робота над печивом , бісквітами , тортами і омлетами .

Кріс Джонс , кулінарний директор компанії , повідомив , що дуже скоро у продажу з’явиться “рослинна яєчня ” .

Власна думка

… нова продукція – це добре, але проблема фальсифікації та якості продукції завжди була актуальною.

ptichki.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

:wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :?: :-| :-x :-o :-P :-D :-? :) :( :!: 8-O 8)