Птахівництво України і cвіту | менеджмент, аналітика, реформи, стандарти


Прогнози щодо зростання Європейського сектора птахівництва

Повільно зростаючий внутрішній попит, як очікується, підвищить обсяг виробництва бройлерів в ЄЕС – 28 в 2013 і 2014 роках, за прогнозами Міністерства сільського господарства США. Сектор птахівництва в меншій мірі, ніж сектор виробництва інших видів м’яса, постраждав від економічного спаду в Єврозоні, тому що виробляти птицю дешевше і зручніше. Загальний обсяг виробництва м’яса бройлерів ЄЕС – 28 у 2013 році, як передбачається, збільшиться в порівнянні з 2012 роком у всіх основних країнах-виробниках, в тому числі, у Великобританії, країнах Бенілюксу, Іспанії, Польщі, Німеччині, Італії та Франції.

Зростання світових цін на зерно в 2012 році безпосередньо вплинув на витрати бройлерного виробництва , як це було в 2010 році. Дані показують , що виробники змогли передати велика частина цього збільшення споживачам на внутрішньому ринку , при цьому зберігши або незначно знизивши операційні прибутки . Значне зниження цін на зерно в країнах ЄЕС – 28 , починаючи з весни 2013 року, безсумнівно , збільшить операційні прибутки птахівників , навіть якщо відбудеться зниження роздрібних цін , відзначають експерти.

Сальдо торгового балансу в європейському секторі виробництва бройлерів , як очікується , збільшиться в 2013 і 2014 роках у світлі невеликого зниження імпорту і невеликого , але стабільного збільшення експорту. Бразилія і Таїланд залишаються найбільшими постачальниками м’яса бройлерів в ЄЕС – 28 . Відкриття ринку ЄЕС – 28 для тайського сирого м’яса бройлерів з 1 липня 2012 року призвела до значного збільшення експорту тайської продукції з бройлерів в ЄЕС -28 на шкоду експорту з Бразилії. Якість м’яса бройлерів з Таїланду , однак , більше відповідає вимогам і побажанням європейських імпортерів , тому скорочення бразильських поставок не дивно.

Повільно зростаючий внутрішній попит , як очікується , підвищить обсяг виробництва бройлерів в ЄЕС – 28 в 2013 і 2014 роках , за прогнозами Міністерства сільського господарства США .

Експорт м’яса бройлерів з ЄЕС – 28 , як очікується , залишиться стабільним в 2013 році , в основному , у зв’язку з припиненням у липні 2013 року реституції на експорт м’яса з усіх країн ЄЕС – 28 , що , однак , може негативно позначитися на французькому експорті морожених бройлерів на Близький Схід , особливо в Ємен і Об’єднані Арабські Емірати. Ринок Саудівської Аравії здається більш стійким до зростання експортних цін після припинення європейських експортних субсидій , і здатний поглинати товари за вищими цінами без видимого впливу на обсяги торгівлі . З іншого боку , експорт недорогих продуктів з м’яса птиці в африканські країни на південь від Сахари , особливо в Південну Африку і Гану , буде продовжувати зростати. Південна Африка в даний час стає найбільшим покупцем м’яса бройлерів в ЄЕС –  28 , поряд з Саудівською Аравією. Експорт , як очікується , відновить своє зростання у 2014 році , тим більше , що зниження витрат виробництва за рахунок зниження цін на зерно повинно збільшити цінову конкурентоспроможність європейських бройлерів.

Хоча всі джерела вказують на те , що загальне споживання м’яса в країнах ЄЕС – 28 піддалося негативному впливу економічного спаду , м’ясо птиці, яке є найдешевшим джерелом тваринного білка , постраждало у меншій мірі. Його споживання на душу населення залишається стабільним або навіть злегка зростає в деяких регіонах.

meatinfo.ru