Птахівництво України і cвіту | менеджмент, аналітика, реформи, стандарти


Британці перетворили відходи виробництва біоетанолу в корми

Учені з Великобританії знайшли спосіб , як використовувати в кормових цілях дріжджовий бульйон , що залишається після виробництва біоетанолу.

Як з’ясували британські дослідники , корм для курей можна отримувати з відходів виробництва біопалива , повідомляє Всеросійський Екологічний Портал з посиланням на sciencedaily.com .

Було відомо , що дріжджовий бульйон , що залишається після виробництва біоетанолу , поживний, проте не було доказів можливості відділення дріжджово – білкового концентрату ( ЕПК ) від волокнистого зернового матеріалу. Такі докази з’явилися в результаті спільних досліджень Nottingham Trent University і Agri AB ( сільськогосподарським відділом Associated British Foods ) . Концентрат може стати заміною імпортної соєвій основі та іншим білковим кормів , які використовують при годівлі м’ясної птиці .

Щоб встановити поживну цінність концентрату , вчені досліджували склад знову виділених , запатентованих ЕПК в серії експериментів , які показали , що він може бути легко перетравлений курми .

За словами куратора дослідження доктора Бертона , виробництво біоетанолу цінно ще й наявністю супутніх продуктів з високою концентрацією корисних речовин. Він вважає , що даний проект допомагає вирішити проблему , часто піднімається у зв’язку із зерновою основою біопалива : « Однією з проблем з біоетанолом є сприйняття , ніби він конкуруватиме з продовольчими культурами за обмежені сільськогосподарські угіддя. Наша нова робота показує , як вони можуть жити пліч -о-пліч ».

Вироблений шляхом перегонки і бродіння пшениці та іншої сільськогосподарської сировини , біоетанол має особливий потенціал для використання в якості заміни бензину. В даний час сухе сброженное зерно з розчинними речовинами ( барди ), що є побічним продуктом , продається на ринку кормів для худоби. Новий запатентований процес поділяє барди на три фракції – волокно , водянистий сироп і ЕПК , дозволяючи створити світове виробництво майже 3 млн. т додаткового високоякісного білка поряд з річними поточними рівнями біоетанолу. Проект вже працює на американських виробництвах біоетанолу , демонструючи робочий процес у заводському масштабі.

agro2b.ru

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

:wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :?: :-| :-x :-o :-P :-D :-? :) :( :!: 8-O 8)