Птахівництво України і cвіту | менеджмент, аналітика, реформи, стандарти


Україна планує розпочати поставки курятини та іншої продукції до республіки Бангладеш

Україна готова почати постачання курятини, молочної та кондитерської продукції до Республіки Бангладеш. Також Україна зацікавлена ​​в нарощуванні поставок вітчизняних зернових на бенгальська ринок. Про це йшла мова в ході зустрічі Міністра аграрної політики та продовольства Миколи Присяжнюка з Державним секретарем Міністерства торгівлі Народної Республіки Бангладеш Махбубом Ахмедом.

«Хочу відзначити позитивну динаміку співпраці України і Бангладеш у двосторонній торгівлі сільгосппродукцією . Так , за 8 місяців цього року товарообіг продукції АПК між країнами склав майже 50 мільйонів доларів. А це на 42 млн. більше , ніж за весь минулий рік. І є хороша перспектива нарощування цієї динаміки » , – підкреслив Микола Присяжнюк , повідомляє Прес -служба Мінагрополітики.

Міністр також зазначив , що з початку поточного року експорт української сільгосппродукції на бенгальська ринок склав 47 мільйонів доларів. Причому протягом минулого року ця цифра склала 5,3 мільйона доларів , що в дев’ять разів менше.

Також Микола Присяжнюк відзначив , що Україна може значно збільшити обсяг поставок вітчизняної аграрної продукції на бенгальська ринок. Зокрема , окрім розширення поставок вітчизняного зерна , Україна готова почати експорт курятини , молочної та кондитерської продукції . Також Україна зацікавлена ​​в експорті соняшникової олії та цукру в Бангладеш .

У свою чергу , Державний секретар Міністерства торгівлі Народної Республіки Бангладеш Махбуб Ахмед відзначив перспективність співпраці з Україною в аграрному секторі і підтвердив зацікавленість у розширенні імпорту української сільгосппродукції. Крім того , бенгальська сторона виявила інтерес до збільшення поставок риби на український ринок.

Крім того, Міністр додав , що на сьогоднішній день як для України , так і для Бангладеш актуальна популяризація виробленого у них продовольства на ринку країни – партнера. Так , українська сторона ініціює проведення презентаційних виставок- ярмарків продовольства в Бангладеш , що сприятиме ознайомленню бенгальців з українськими товарами та розвитку двосторонньої торгівлі в цілому.

agronews.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

:wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :?: :-| :-x :-o :-P :-D :-? :) :( :!: 8-O 8)