Птахівництво України і cвіту | менеджмент, аналітика, реформи, стандарти


Законопроект про Державну програму розвитку конкуренції на 2014-2024 роки

22.08.2013 Уряд України схвалив законопроект про Державну програму розвитку конкуренції на 2014-2024 роки.

Уряд України на засіданні 21 серпня схвалив розроблений Антимонопольним комітетом України проект Закону «Про Загальнодержавну програму розвитку конкуренції на 2014-2024 рр.».

«Метою зазначеної програми є розвиток конкуренції на товарних ринках як засобу підвищення ефективності їх функціонування, а також вдосконалення механізму державного регулювання у даній сфері».

Завдання, для досягнення зазначеної мети, визначені з урахуванням наявності в сучасній економіці України трьох груп ринків з різним станом і передумовами розвитку конкуренції.

«Щодо ринків, на яких існують ознаки ефективної конкуренції, головним завданням є забезпечення захисту та удосконалення вже наявних конкурентних відносин. Для ринків, на яких не спостерігаються ознаки ефективної конкуренції, хоча існують її передумови, завданням програми є забезпечення створення і розвитку на них ефективного конкурентного середовища. Щодо ринків, на яких найближчим часом неможливо розвиток ефективної конкуренції, програма передбачає заходи щодо підвищення ефективності їх державного регулювання», – наголошується в повідомленні.

Програма  передбачає  також  створення  системи моніторингу,  яка  включає  в  себе розробку  індикаторів,  що  характеризують  стан  конкурентного  середовища  в  розрізі галузей  та  регіонів,  їх  аналіз  та  узагальнення,  доведення  отриманих  висновків  до
керівництва держави та громадськості через систему періодичних доповідей.
До  розробки  законопроекту  АМКУ  притягне 32  центральних  та 27  місцевих органів  виконавчої  влади,  Національний  банк,  НАН  України,  Інститут  економіки  та прогнозування НАН України.

АПК-інформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

:wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :?: :-| :-x :-o :-P :-D :-? :) :( :!: 8-O 8)