Птахівництво України і cвіту | менеджмент, аналітика, реформи, стандарти


Індія ввела заборону на імпорт фуа-гра

Як повідомляє іспанська газета El Pais з посиланням на повідомлення, розміщене на веб-сайті Управління міжнародної торгівлі Індії, захисники тварин обурені способом приготування фуа-гра, для якого використовується болюча для птахів практика примусового годування.

 Фуа-гра«Політика в галузі імпорту фуа-гра змінюється на« заборонено », – йдеться в повідомленні відомства. Незважаючи на те, що Індія ніколи не закуповувала фуа-гра у великих обсягах (90% делікатесу споживається в Європі і США), рішення встати на шлях захисту тваринного світу розглядається як історично важливий крок уряду країни.

Нагадаємо, що фуа-гра являє собою спеціально приготовлену гусячу або вутячу печінку. Мета відгодівлі птиці для фуа-гра – отримання неприродно жирної і великий печінки.

Індія стала першою країною, що заборонила імпорт фуа-гра. В останні десятиліття у зв’язку з заклопотаністю споживачів і активністю захисників тварин 17 європейських країн схвалили закон про накладення вето на виробництво даного делікатесу, проте ні в одній країні не йшло мови про заборону на імпорт.

 В американському штаті Каліфорнія в 2012 році фуа-гра було заборонено у всіх магазинах і ресторанах, така ж норма була введена в Чикаго в 2006 році, проте через два роки заборону було знято. Раніше з ідеєю заборонити фуа-гра виступали і російські захисники прав тварин.

ptichi.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

:wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :?: :-| :-x :-o :-P :-D :-? :) :( :!: 8-O 8)